Flot ny sydmole klar til sæsonen – og mange år frem

Vi har snakket om det i mange år – og nu står den der. En flot, gennemrenoveret sydmole med nyt bolværk af tropisk azobe-tømmer, der vil holde mange år frem.

Ud mod fjorden er molen forstærket med høje stensætninger – dels langs molens sydside og dels som en forstærkning af stensætningerne ud i vandet mod øst og syd. 200 tons kæmpe kampesten har vores havneentreprenør lagt på.

Den nye mole er hævet ca. 30 cm, så den er forberedt på de højere vandstande, vi har set gennem de senere år. Øverst er der lagt et fint asfaltlag, så molen kan holde til belastningerne fra kranbilen, der sætter bådene i vandet. Det har været planen at afslutte belægningen med et slidlag af naturfarvede småsten, der tromles ned i asfalten – men det må evt. komme senere, når vi har penge i kassen til det.

Det er også planen at trække vand og el frem til udtag på molen (hvilket er forberedt med et trækrør, nedgravet bag det nye bolværk).

Mange års tilløb

Renoveringen af sydmolen blev endelig besluttet på sidste års generalforsamling. Betonen i den gamle kajvæg var nedbrudt, og der var bekymring for, om molen kunne modstå en hård isvinter med skruninger fra fjorden. Forinden havde foreningen over en årrække sparet op til renoveringen gennem forhøjede medlemskontingenter.

Bestyrelsen tog straks sidste sommer fat på at få myndighedstilladelser på plads, og kort efter nytår kunne vi indgå aftale med havneentreprenør Preben Winther, firmaet Kystsikring, der har anlagt og renoveret mange af fjordens havne. Aftalegrundlaget var det tidligere fremlagte tilbud, der blev forelagt sidste års generalforsamling med en beskeden regulering efter pristallet.

Som enhver kan forvisse sig om, har Preben Winther og hans folk gjort et flot stykke arbejde – det regnfulde vejr under udførelsen på trods. Hvis du ikke selv havde mulighed for at følge arbejdet, lægger vi snarest en lille billedreportage fra anlægsarbejdet op her på hjemmesiden.

Skriv et svar