Fibernet på Harebakken: Så er det nu!

Sønderby, Østby og det østlige Hornsherred blev snydt – i hvert fald i første omgang – da der blev åbnet op for den opreklamerede bredbåndspulje, der skulle lette vejen for bedre internetdækning i landets tyndere befolkede områder.

Selv om rekordmange – 157 alene i Sønderby ud af 188 husstande – på forhånd havde tilkendegivet, at de er parate til at betale en tilslutningsafgift på 2.000 kr. for at få fiber-hurtigt internet, kom Hornsherred slet ikke i spil – ifølge det lokale bredbåndsinitiativ fordi ingen af de store teleselskaber var interesserede i at byde ind på projektet.

Det lod arbejdsgruppen sig imidlertid ikke slå ud af. Og i mellemtiden har Fibia – et af Danmarks største og prisvindende fiber- og bredbåndsleverandører (ifølge Checkindex) – nu meldt sig på banen og tilbyder at etablere fibernet til Sønderby, hvis den fornødne interesse er til stede.  Prisen for tilslutningen vil være 1.995 kr. pr. husstand for fiber ført helt ind i boligen. Eftersom arbejdslønnen kan trækkes fra på selvangivelsen efter BoligJob-ordningen, er det faktisk en mere favorabel løsning end den, der var udsigt til gennem bredbåndspuljen, pointerer initiativgruppen.

Fibia vil udlægge fibernettet i to faser. De veje med flest tilmeldte vil få etableret først. Hvor mange der kommer med i første fase, bestemmes af antallet af tilmeldinger – og Fibia er klar til at gå i gang allerede i foråret, hvis den fornødne interesse er til stede. Initiativgruppen opfordrer derfor alle på Harebakken og i Sønderby til hurtigst muligt at tilmelde husstanden på hjemmesiden http://www.fibia.dk/hornsherred/

Fibia inviterer til informationsmøde på Sønderby Kro tirsdag og onsdag den 10. og 11. januar kl. 19, hvor man kan høre mere om projektet og de forskellige abonnementsløsninger og -tjenester, man kan vælge imellem – herunder også på fastnettelefoni (IP tlf.) og tv-pakker. Du kan også læse om de forskellige muligheder på http://www.fibia.dk/privat/

Skriv et svar