Georginelauget på Harebakken vil gerne have flere med i 2017

2016_georginelauget_1De sidste buketter er for længst blomstret af og knoldene gravet op. Her ved vintersolhverv er tilbage alene mindet om en skøn sensommer og en forrygende georginesæson.

Men når foråret kommer, er de parate igen i Harebakkens nystiftede georginelaug. Og mon ikke de i 2017 bliver endnu flere til at konkurrere om at kunne fremvise det flotteste og mest overdådige georginebed på hele Harebakken, ja måske hele Sønderby med?

At konkurrencen er åben og alle velkomne til at deltage, var de i hvert fald enige om, da stifterne i den åbne georgineklub midt i september mødtes på Christian og Marcellos terrasse på Harebakkevej for at indlede klubbens første havevandring. At de to kunne præsentere et yderst kvalificeret bud på årets titel var alle enige om, men konkurrenterne skulle jo også besigtiges, så videre gik det – op ad Harebakken og om ad Svanevej for at se hvad Flemming og Rudi havde drevet frem (Flemming for at være ærlig, Rudi plukker mest af dem!) Videre til Lene og Uffe øverst på bakken (her er det Lene, der står for georginerne, mens Uffe er mere optaget af, hvor stor biodiversitet, han kan skabe i det lille hjørne af græsplænen, han personlig er garant for fredningen af) – for endelig at slutte på den anden side af vejen hos Mette Rosenkrantz, der havde ladet georginerne spille både første, anden og tredjeviolin i sin smukke, velplejede have. At hun så ydermere diskede op med bobler og vin og lækre små canapéer midt i det grønne, gjorde det fristende på stedet at kåre Mettes have til Årets Dahliafryd…

Men som alle var enige om: Det handler om fornøjelsen i selv at kaste de små undseelige knolde i jorden, når den igen bliver lun – og så ellers bare glæde sig ved den overdådige blomsterpragt, der vokser frem i sensommeren og som gavmildt fylder alle husets vaser med skønne buketter. Det er bare at gå i gang – og har man brug for råd eller en knold at starte med, er de stiftende medlemmer af Harebakkens Georginelaug med garanti parate. De ser nemlig meget gerne mange flere at dyste og deles med i 2017!

 

Skriv et svar